Érdekes cikkek

Érdekes cikkek

Optikai mérőgép, furat mérők miatt hívjon fel minket!

2019. március 27. - Spánik Zoltán

Optikai mérőgép, optikai mérőgépek, furatmérők, akkreditált kalibrálás, keménységmérők, profilprojektorok, kontúrmérők

 

A cégünk az egyik világszintű piacvezető az érintés nélküli méréstechnikai optikai mérőgép  fejlesztésében. Egyik legújabb mérőműszerük, a KEYENCE IM alapvetően más felfogásból közelíti meg az alkatrészek méretellenőrzésének koncepcióját az optikai mérőgépnél.

A KEYENCE IM szériás optikai mérőgépek az úgynevezett „Image Dimensioning” (optikai leképezés alapján történő méretellenőrzés) elvén működnek. Az IM szériás optikai mérőgépek tárgyasztalára ráhelyezzük a mérni kívánt alkatrészt, majd egy megadott program segítségével, rövid idő alatt, az alkatrészről készített kép alapján a rendszer megméri és ellenőrzi a méreteket. Kontúrmérők miatt kérjenek ajánlatott kollégánktól!

A programozása egyszerű a furatmérőknél. Egy adott alkatrész alapján a felismert méretekhez tetszés szerinti névleges méretet és tűrésmezőt adhatunk meg a furatmérőknél. A mért adatok nemcsak hosszméretekre, de átmérő, sugár vagy szögméretekre is vonatkozhatnak az akkreditált kalibrálásnál. Egy programmal egyszerre 99 méretet ellenőrizhetünk egy folyamat során, kb. 3 másodperc alatt az akkreditált kalibrálásnál. Az alkatrészhez tartozó programot megnyitjuk, majd a darabot a tárgyasztalra helyezzü a keménységmérőknél. A gép optikai rendszere és vezérlője úgy lett létrehozva, hogy nem szükséges az alkatrészt pozicionálni, a rendszer automatikusan megkeresi azt az optika fókuszterében a keménységmérőknél. A beállított tűrések ismeretében a profilprojektoroknál, a gép az elkészített kép alapján minősíti az alkatrészt, hogy az megfelelt-e az előírásoknak. Egyszerre több alkatrész mérésére is van lehetőség a profilprojektoroknál. Kontúrmérők miatt vegyék fel cégünkkel a kapcsolatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekes-blogok.blog.hu/api/trackback/id/tr1514720389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása