Érdekes cikkek

Érdekes cikkek

Könyvelés és bérszámfejtés - mi fontos ezek kapcsán?

2018. május 10. - Spánik Zoltán

Azt senki nem vonja kétségbe, hogy egy cégnek, vagy vállalkozónak szüksége van könyvelőre. Mivel kevesen alkalmaznak erre a célra külön embert, a legtöbb esetben könyvelő iroda van felkérve erre a szerepre. Két különböző könyvelő iroda Budapesten dolgozhat hasonló könyvelés árakkal, ezért összeszedtünk néhány egyéb szempontot, amely nagyon fontos a jó könyvelő Budapesti kiválasztása folyamán:

Rendelkezik felelősségbiztosítással

Egyre inkább elvárt, hogy legyen egy könyvelőnek felelősségbiztosítása és anyagi felelősséget vállaljon az esetlegesen elkövetett, munkájából adódó könyvelési hibákért, tévedésekért vagy mulasztásokért.

Kreatív

Egy könyvelő iroda Budapesti székhellyel mindig fővárosi ügyfelei érdekeit kell néznie és javaslatokat tennie, mellyel segíti a vállalkozás gördülékeny és költséghatékony működését. Foglalkozik egyéni vállalkozók, betéti társaságok és kft könyvelésekkel is! Ötleteivel segíti a vállalkozás költségeinek csökkentését törvényi kereteken belül és segít kihasználni a különböző kedvezményre jogosító lehetőségeket.

Képviselje ügyfelét

A legjobb, ha olyan megbízást adunk a kiválasztott könyvelő cégeknek, mely alapján hivatalos megjelenési kötelezettség esetén képviselni tud bennünket, hiszen érdemben úgyis ő tud intézkedni az ilyen jellegű ügyekben. Rutinjával és tapasztalataival igyekszik a lehető legtöbbet kihozni egy ilyen helyzetből.

Összeállításunkból kitűnik, hogy a könyvelés árakon kívül vannak más fontos tényezők is, melyeket ajánlott figyelembe venni, mielőtt könyvelés szolgáltatást választunk! Egy jó könyvelő mellett a vállalkozó nyugodtan hátra dőlhet és biztos lehet benne, hogy könyvelője majd tájékoztatja a soron következő kötelezettségekről.

Ha Önnek is adótanácsadásra van szüksége Budapesten, akkor hívjon minket bizalommal! 

Társaságunk a hagyományos adótanácsadói tevékenységek (belföldi adótervezés, közvetlen és követett adókkal kapcsolatos tanácsadás, átstrukturálásokkal, átalakulásokkal kapcsolatos adótanácsadás) mellett olyan speciális szolgáltatásokat is nyújt, melyek az adóhatóság tevékenységéhez igazodva hatékonyan segítik ügyfeleinket az adóigazgatási eljárásokban felmerülő akadályok, adókockázatok elkerülésében.

Mivel foglalkozik egy adótanácsadó?

Az adótanácsadás a vállalkozások, egyéb szervezetek, magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, rendszeresen ismétlődő vagy eseti feladatokra és ügyletekre vonatkozó tanácsadói, ellenőrzési munkafázis!

Értelmezi a kapott megbízást, azonosítja a megbízással összefüggő releváns tényállást, az ezek alapján adódó adókötelezettségeket, és ezek hatásáról és következményeiről megbízójának tájékoztatást ad.

Részt vesz a vállalkozás adókötelezettségeinek teljesítésében, a bevallások elkészítésében, az ehhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, működtetésében, elemzi, hasznosítja az abból nyert információkat.

Megbízója vagy munkaadója felhatalmazása alapján a rendszeresen ismétlődő feladatokhoz és ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és jogok érvényesítésében, ellenőrzésében közreműködik. Az adóhatóságok előtti eljárásokban képviseletet lát el.

A bérszámfejtés kiszervezéssel a vállalkozás mentesül a munkáltatóval – bármilyen jellegű - jogviszonyban állók bér- és bérjellegű juttatásainak, egyéb jövedelmeivel kapcsolatos adó- és járulékfizetési kötelezettségeinek ügyintézésétől. Ha a kiszervezett bérszámfejtés árakról szeretnénk tájékozódni, szánjunk rá némi időt, megéri majd... Megszabadul az adó- és társadalombiztosítási nyilvántartások elkészítésétől, rendszerezésétől, bevallásától és az egyéb, bérszámfejtéssel kapcsolatos tevékenységektől.

Talán nem mellékes előny az sem, hogy egy-egy azonnali változás során is rugalmas tud lenni a bérszámfejtésre szakosodott cég. Teljesen mindegy, hogy a vállalkozás egyik pillanatról a másikra változtat a bérpolitikáján, és hirtelen bevezeti például a mozgóbér rendszert, vagy a jutalékos kifizetést. Nincs szükség különleges képzésekre, betanulási időre egy-egy ilyen átállás során, hiszen a bérszámfejtő cég tapasztalt munkatársai minden területen naprakészek.

A bérszámfejtésre szakosodott cég aktuális információkkal rendelkezik az érvényes törvényekről, jogszabályokról és egyéb, vonatkozó előírásokról. Az ezzel foglalkozó szakemberek minden változást nyomon követnek, és informálják a megbízókat, hogy azok időben tudjanak megfelelő pénzügyi terveket kovácsolni.

A bérszámfejtés árak viszonylag széles skálán mozognak, számos tényező befolyásolja őket, éppen ezért, mindig informálódjon és kérjen több helyről ajánlatot!

A jogszabályok ismerete a munkaügyi ellenőrzések során bírságoktól óvja meg a vállalkozásokat, emellett megtakarítást eredményező megoldások kihasználásához segítheti a cégeket.

A bérszámfejtésre szakosodott cégek a legkorszerűbb ügyviteli rendszereket használják, ezzel biztosítva a minőségi ügyviteli hátteret, amely a naprakész, online adatok elérése mellett költséghatékonyságot is garantál.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekes-blogok.blog.hu/api/trackback/id/tr1813904210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása