Érdekes cikkek

Érdekes cikkek

Mitől jó egy könyvelő és mi köze a bérszámfejtéshez?

2018. április 16. - Spánik Zoltán

Azt senki nem vonja kétségbe, hogy egy cégnek, vagy vállalkozónak szüksége van könyvelésre. Mivel kevesen alkalmaznak erre a célra külön embert, a legtöbb esetben könyvelő iroda van megbízva erre a célra. Két különböző könyvelő iroda Budapesten dolgozhat hasonló könyvelés árakkal, ezért összeszedtünk néhány egyéb szempontot, amely nagyon fontos a jó könyvelési folyamat kiválasztása folyamán:

  1. Szerződéssel és számlával dolgozik

Sokat elárulhat egy könyvelő módszereiről, ha nem tartja fontosnak az ügyfelével megkötendő megbízási szerződést. Egy jó könyvelő Budapesten is leszerződik partnerével, megbízási díjáról pedig minden esetben számlát ad. 

Egy könyvelőnek nem elég egyszer elsajátítania a szakmáját, hanem folyamatos továbbképzésekkel naprakészen kell tartania tudását és nyomon követni a változásokat. Természetesen a változásokról folyamatosan tájékoztassa ügyfelét, amennyiben a vállalkozás érintett benne.

  1. Titoktartást vállal

A könyvelés Szegeden vagy a fővárosban egyaránt egy roppant mód bizalmi feladat. Egy könyvelő iroda Budapesten akkor jár el korrekt módon ügyfelével szemben, ha teljes körű titoktartást vállal. Ügyfelének tudnia kell, hogy maximálisan megbízhat benne és a róla, illetve cégéről szóló bizalmas információk biztonságban vannak könyvelőjénél.

  1. Precízség

A jó könyvelő pontosan, hiba nélkül dolgozik és soha egy percig sem lehet felületes. A legtöbb vállalkozó nem szívesen foglalkozik a számlákkal, pénzügyi bizonylatokkal, ezért a könyvelőnek kell kialakítania egy havi, rendszeres kontrollt, hogy minden szükséges dokumentum bekerüljön a könyvelési anyagba. Minden esetben hívja fel a figyelmet az esetleges hiányosságokra és tartsa be a könyvelésre vonatkozó határidőket.

Mitől különleges szolgáltatás a bérszámfejtés?

 

Egy vállalkozás életében a legérzékenyebb terület, ahol (szinte) a legbizalmasabb információk és legtitkosabb adatok találhatók, az a bérszámfejtés. Munkavállalói létszám, javadalmazási és jutalmazási politika, munkajoggal kapcsolatos kérdések, kiküldetések, extra juttatás csomagok, szabadság nyilvántartások. De itt tárolják a munkavállalók személyi adatait, TB nyilvántartásait, munkaszerződéseit is. Ezért sok cég igyekszik saját berkeken belül tartani a bérszámfejtés tevékenységét.

Pedig a bérszámfejtés során alapvető, hogy a szolgáltatás során megismert információk, adatok a cég titoktartási szabályzatának betartásával bizalmas információk maradnak.

A bérszámfejtés kiszervezésével az erkölcsi, anyagi felelősség és a számfejtés összes kötelezettsége, adatszolgáltatása is átkerül a megbízott céghez, ahol a szakmai felelősségbiztosítás garantálja a korrekt működést.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekes-blogok.blog.hu/api/trackback/id/tr7813838710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása