Érdekes cikkek

Érdekes cikkek

könnyűszerkezetes készház, készház, könnyűszerkezetes ház

2018. március 06. - Spánik Zoltán

Könnyűszerkezetes készházakról, készházakról néhány gondolatban:

Manapság újfajta, innovatív megoldásokkal találkozhatnak azok, akik új otthonuk építésébe kezdenek.

Ezek egyik fajtája a könnyűszerkezetes házak vagy más néven készházak.

Jellemzőik a klasszikus építési módokhoz képest, hogy teljesen más anyag és beruházási költségekkel kalkulálhatunk, valamint kiemelkedő energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, illetve felépítésük maga is jóval kevésbé terheli meg a környezetet.

Fontos tény még, hogy készház esetében leendő szomszédainkat is sokkal kisebb kellemetlenség éri a teljes felépülési folyamat során, tehát ezt is jelentős előnyként rögzíthetjük.

A könnyűszerkezetes ház esetében az átépítés és a bővítés is könnyen megvalósítható, hisz nincsenek költséges bontási munkák és a falak nagyobb gond nélkül áthelyezhetők.

A könnyűszerkezetes készház további előnye, hogy maga az elkészülési folyamat nagyságrendekkel gyorsabb, hiszen tulajdonképpen elemenként szerelik össze, így nevezzük úgy, jó szórakozást nyújthat azoknak, akik elegendő mennyiségű idővel, pénzzel és gazdag képzelőerővel rendelkeznek.

Könnyűszerkezetes házak tulajdonságai még, hogy sokkal inkább földrengésállóak, mint téglából épült társaik.

Kijelenthető tehát, hogy a könnyűszerkezetes ház egy modern kori innovatív megoldás, és egyre nagyobb teret nyer korunk építészetében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekes-blogok.blog.hu/api/trackback/id/tr3813716460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása